TANÁRAINK

MEGYERI ZSÓFI
– klasszikus rajz, vegyes technika és gyerek rajz

 

A MOME formatervező tanszékén, egy évre rá pedig design- és vizuálisművészet-tanár szakon diplomáztam. Egyetem után 7 évig éltem Londonban, ahol a képzőművészet felé vitt az utam: illusztrációs technikákat tanultam a Campberwell College-ban, és olajfestészetet mesteremtől, Andrew Gaddtől. Kint létem alatt két évig tanítottam a Kite ARt Studióban, emellett galériapedagógusként dolgoztam az Envi'dArt galériában.

Hazatérésem után 2009-ben alapítottam meg az Alkotópont művészeti szabadiskolát, ahol eleinte egy személyben vezettem a foglalkozásokat, majd egyre bővülő tanári csapattal. Mindig keresem az új kihívásokat: az utóbbi évtizedben számos izgalmas képzőművészeti workshop, kézműves program és csapatépítő tréning ötletadójaként és megvalósítójaként is kipróbálhattam magam. Továbbadni tudásomat: hivatás és szenvedély a számomra. Nagyszerű érzés látni, ahogyan a tanítványaim fejlődnek, egyre felszabadultabbakká válnak, megerősödik a személyiségük és elérik céljaikat. Visszajelzéseik egyszerre inspirálnak és lelkesítenek. 2015 nyarán édesanya lettem, kisfiammal nagy boldogság a világ újra felfedezése – már alig várom, hogy ő is velem alkothasson.

SZENTELEKI GÁBOR - festő technikák

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomáztam. Már az egyetemi években kialakult nálam a klasszikus festői hagyományokra épülő, az iróniát és allegóriát vegyítő festői nyelvezet, amely sokáig meghatározta képeimet. Az utóbbi időben jelentősen átformáltam ezt a nyelvet, és azóta a figurativitás határterületein barangolok.

Ezzel együtt a tanítás, mint új és izgalmas kihívás jelent meg az életemben: az Alkotópontban, továbbá ötvös és aranyműves tanulóknak oktatok klasszikus rajzot és szakmai ábrázolást. A kevéske szabadidőmet pedig Sára lányom tölti ki kifogyhatatlan energiákkal és ötletekkel.

FILO VERA - számítógépes grafika

 

Színháztörténészként -- Veszprémi Egyetem -- majd számítógépes grafikusként végeztem, később mesepedagógus és mesemondó végzettséget szereztem. 2007 óta veszek részt a gyerekotthonokban élő gyerekeknek filmes-dramatikus foglalkozásokkal segítő Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület munkájában, előbb, mint grafikus, három éve pedig, mint csoportvezető, mesemondó. 2015 óta a GYIK Műhely tanára vagyok. 1997-2011 között írt drámáimmal, nyolc hazai és külföldi ősbemutatóval háromszoros Örkény István Ösztöndíjas, Szép Ernő díjas drámaíró lettem.

Három éves korom óta rajzolok aktívan, csaknem másfél évtizede egyéni és csoportos kiállításokon is részt veszek. Képregénykönyvem 2001-ben jelent meg „Jákob kobak” címmel. Másfél évtizede illusztrátorként is tevékenykedem, jelentős alkotók felkérésére. 2010-ben megvalósult gyerekkori álmom: elkészült a „Sírós család” című animációs filmem. 2009 óta tanulok bizánci ikonfestészetet, a témáról blogot írok. Három gyerek édesanyja vagyok.

VARGA BÁLINT - képgrafika, nyomatkészítés

 

A Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán diplomáztam. Könyvillusztrációval, egyedi grafikával, rajzzal és sokszorosító grafikai technikák tanításával foglalkozom. Rendszeresen állítok ki csoportos kiállításokon, legutóbb pl. Tatán és Székesfehérváron mutatkozhattunk be.

2014-ben az F-csoport tagja lettem. A képzőművészeti csoport nevében az „F” betű arra utal, hogy az alkotók műveire – jelen művészeti periódusukban – a figurativitás jellemző. Az elmúlt tíz évben sokféle irányzattal kísérleteztem, mostanában a figurativitás mellett a realizmus érdekel.

VARGA VIKTOR - 3D-s számítógépes tervezés

 

A Budapesti Kézművesipari Szakképző Iskolában tanultam ötvösséget és aranyművességet, majd a MOME Fémműves tervező szakán diplomáztam. Mestereim Péter Vladimir és Bánfalvi András voltak. A diploma után édesapám műhelyében, a Varga Design-nál dolgoztam vezető tervezőként. 2005-ben saját műhelyt alapítottam, azóta önállóan dolgozom.

Érdeklődésem fókuszában az innovatív, azaz a CAD, CAM alapú ékszer, illetve tárgykészítés áll.  2005 óta foglalkozom digitális tervezéssel, és számos kiállításon szerepeltek ily módon készített tárgyaim („Év Ékszere 2011” 1. helyezés ’HomoSapiens’ gyűrű, Lakástrend és design kiállítás - Műcsarnok 2011,  "Show Time" - Sterling Galéria - Design Hét 2010, „Noé bárkája” - Mednyánszky Galéria 2007).

A Budapesti Kézművesipari Szakképző Iskolában 2008 óta tanítok szakelméletet és tervezést, emellett 3D design tanfolyamokat tartok Budapesten és vidéki városokban.

KAPCSOLAT

Űrlap küldése...

HIBA A KÜLDÉS SORÁN

KÖSZÖNJÜK A MEGKERESÉST , HAMAROSAN VÁLASZOLUNK!

{module_captchav2,#FFFFFF,#000000,150}

Az alábbi témában érdeklődöm:

{module_contentholder, name="_U10019_BP_infinity"}
{module_contentholder, name="_U10028_BP_infinity"}